Kurumumuz, Sağlık Bakanlığı Radyoloji ve Mikrobiyoloji Ruhsatlarına sahiptir. Ayrıca Mobil Sağlık Araçları Sağlık Bakanlığından Gezici Röntgen Sağlık Aracı, Gezici Odyometri Tarama, Numune Alma ve Solunum Fonksiyon Testi Sağlık Aracı yetki belgelerine sahiptir.
İşe giriş sağlık raporu, Başkent İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezinden alabilirsiniz. İşe giriş sağlık raporu için, sağlık raporu alacak kişinin kendi başvurusu gereklidir. İşe giriş için sağlık raporu alacak kişinin kendisi olmadan herhangi bir işlem yapılmamaktadır.
İşe giriş sağlık raporu için gerekli test ve tetkikler Akciğer Grafisi, Odyometri Testi, Solunum Fonksiyon Testi, Hemogram gibi kan ve idrar tetkikleri yine merkezimiz tarafından yapılmaktadır. İşe giriş sağlık raporu ekinde yapılan tüm tahlil ve tetkik sonuçlarıyla birlikte kişiye veya yakınına teslim edilir. İşe Giriş Sağlık Raporu tesliminde kişiye teslim dışında, anlaşmalı kurumlarımızdan işe giriş sağlık raporu istenmesi durumunda, adrese telim veya kurum yetkilisine teslim şeklinde farklılık gösterebilir.
İşe giriş sağlık raporu ücreti, yapılacak tahlil ve tetkiklere göre farklılık göstermektedir.
Kurumumuz, Sağlık Bakanlığından radyoloji ruhsatına sahiptir. PA Akciğer Grafisi Raporu, Radyoloji Laboratuvarımızda Sağlık Bakanlığından onaylı Çalışma İzin Belgesine sahip, radyoloji uzmanı tarafından değerlendirilerek sonuç raporuyla birlikte verilmektedir. Akciğer Grafileri Dijital Röntgen sistemiyle ILO Standartlarına uygun olarak çekilmektedir. Dijital Röntgen sistemi daha düşük radyasyon, sıfır tekrar çekim oranı, süratli görüntü oluşumu, yüksek görüntü kalitesi ve dijital kontrast ayarı, dijital arşivleme ve dijital görüntü transferi gibi avantajları sunmaktadır. Akciğer Film görüntüleri DICOM formatında dijital ortamında teslim edilerek arşivleme siteminde az yer kaplaması görüntüde hiçbir bozulma riski olmadan yıllardır ilk çekildiği kalitede saklama imkanı sağlamaktadır. Firmamızın teslim ettiği PA Akciğer grafileri görüntüleri kendi özel yazılımımız sayesinde, DICOM formatında bilgisayarınıza hiçbir program yüklemenize gerek kalmadan, her bilgisayarda görüntüleme ve görüntü üzerinde çalışabilme, görüntülerinin istenilen dijital kontrast ayarlarıyla birlikte değerlendirilmesi, yakın mercekle istenilen bölgelere zum yapılabilmesi ve tespit edilen herhangi bir kitlenin uzunluk, genişlik, yükseklik ölçümlerinin yapılabilmesi gibi birçok avantajı sunmaktadır.
Odyometri (İşitme Testi) Açıklaması;
1. Odyometri tarama testlerinde 250-500-1000-2000-4000-6000 Hz frekanslarda hava yolu işitme eşikleri ve 500-1000-2000-4000 Hz frekanslarda kemik yolu işitme eşikleri tespit edilecektir.
2. Odyometri test sonucu Uluslararası Standart ISO 1999 ve Amerikan Ulusal Standardı ANSI S3-1 dikkate alınarak yapılacaktır.
3. İşitme kaybının derecesi Hava ve Kemik Yolu işitme eşikleri değerlerine göre; Normal - Çok Hafif - Hafif - Orta - İleri - Total İşitme Kaybı şeklinde tespit edilecektir.
4. İşitme kaybının nedeni Hava ve Kemik Yolu eşik değerlerine göre; İletim Tipi - Sensori-Neural Tip - Mix Tip İşitme Kaybı şeklinde tespit edilecektir.
Tesis çalışma alanı içerisinde belirlenen noktalarda gürültü ölçümlerinin yapılması. - Ölçülen değerlerin tesis yerleşim planı üzerinde gösterilmesi. - Tesis çalışma alanı gürültü ölçümleri İSGÜM yeterlik belgesi kapsamında yer almaktadır.
- Tesisinizde tarafınızca belirlenmiş çalışanların üzerine takılacak olan cihaz ile 8 saatlik gürültü maruziyetinin ölçülmesi. - Ölçülen değerlerin mevzuat kapsamında değerlendirilmesi. - Gürültü Maruziyeti ölçümleri İSGÜM yeterlik belgesi kapsamında yer almaktadır.
Tesiste belirlenen noktalarda solunabilir veya toplam toz ölçümlerinin yapılması. - Ölçülen değerlerin ulusal ve uluslar arası mevzuatlar kapsamında değerlendirilmesi ve tesis yerleşim planı üzerinde gösterilmesi. - İSGÜM Yeterlik Belgesi kapsamındadır.
- Tesis çalışma alanı içerisinde belirlenen noktalarda aydınlatma düzeyi ölçümlerinin yapılması ve tesis yerleşim planı üzerinde gösterilmesi. - Ölçülen sonuçlarının ulusal ve uluslararası mevzuat kapsamında değerlendirilmesi. - İSGÜM Yeterlik Belgesi kapsamındadır.
Basınçlı Kapların Periyodik Test Ve Kontrolü (Kazan-Kompresör Vb.); Buhar Kazanı; 22.01.2007 tarihli, 26411 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği, 30.12.2006 tarihli, 26392 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Basit Basınçlı Kaplar Yönetmeliği, 31.12.2012 tarihli, 28514 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Taşınabilir Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği ile TS 2025 ve TS EN 13445-5 standartlarında belirtilen kriterlere uygun olarak yapılır. - Kompresör; 22.01.2007 tarihli, 26411 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği, 30.12.2006 tarihli, 26392 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Basit Basınçlı Kaplar Yönetmeliği, 31.12.2012 tarihli, 28514 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Taşınabilir Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği ile TS EN 1012-1:2010, TS EN 13445-5 standartlarında belirtilen kriterlere uygun olarak yapılmaktadır.